Det er skyhøye priser på tørket lodde i Japan som er med på å forklare hvorfor lodda er løftet opp på et prisnivå som fiskerne og kjøperne aldri har vært i nærheten av før. Konsumenter i Japan spiser tørket lodde som snack til 50 kroner for 100 gram, eller 500 kroner kiloet.

Rekordprisene på lodde er denne uken blitt avløst av rekordpriser på NVG-sild etter at silda har fått verdifull rogn ferdig i seg. Fredag ettermiddag tikket det inn en nyhet om at sildeprisen var kommet oppå i 9,45 kroner kiloet! Også det en pris som setter rekord!

Tvillingsøstrene Katrine og Ingrid Sekkingstad mistet halvparten av inntekten etter sommerjobb. Inndragningskravet kom fordi det ble gjort en formalfeil i forbindelse med utfylling av to skjema hvor det ble påført samme båtnummer på begge skjema i stedet for to forskjellige.

Skreisesongen er i gang litt på etterskudd. Prisen på skrei gikk til bunns da den kom, er noen av sakene i Fiskeribladet i en begivenhetsrik nyhetsuke med flere saker som: