I midten av juni la de i vei på sin

- Vi brukte tre dager på å kjøre nordover, og campet underveis i Aurland, Levanger og Trofors, forteller Tony Chen i Manolin. 



Fikk gjesterommet

Gründerne har utviklet et verktøy som skal gjøre oppdrettere bedre forberedt mot lakselus-trusselen. Gjennom å samle en rekke ulike data skal de gjøre det mulig å varsle når store lusemengder er på vei.

Nå har de to amerikanerne bestemt seg for å besøke norske oppdrettsselskaper for å fortelle om løsningen og lære mer om utfordringene til næringen.

- Det har vært helt utrolig så langt. Vi setter stor pris på å høre folks historie, og fortelle vår. Det er helt uvirkelig, vi sitter i teltet vårt midten av Norge og har både internett og Facetime, og kan jobbe og snakke med folk over hele verden, sier John Costatino. 

John Costatino (til v.) og Tony Chen jobber i teltet når det regner ute. Foto: Manolin

Første stopp var hos Selsøyvik Havbruk langs Helgelandskysten. Gründerne fikk bo hos daglig leder Aksel Olsen. 

- Vi spiste middag og frokost hos dem, og fikk høre om deres historie og hvor viktig han er for samfunnet, sier Chen.

John Costatino (til v.) og Tony Chen (til h.) sammen med Aksel Olsen i Selsøyvik Havbruk. Foto: Manolin

Både ja og nei

Olsen kjørte dem videre til Kvarøy Fiskeoppdrett.

- De var en av våre første kunder. De likte ideen fra første stund, og har vært med på  lage rammeverket. Nå har vi fått møtt teamet der, og hørt mer om hvilke utfordringer de har, sier Chen.

Kvarøy Fiskeoppdrett var første sted gründerne i Manolin besøkte. Foto: Manolin

Onsdag var de hos Salmonor i Rørvik, og torsdag og fredag er gründerne i Trondheim for å treffe investorer og Norway Royal Salmon. De to har fått hjelp av Salmon Group til å finne oppdrettere å besøke.

- Salmon Group har vært flinke til å introdusere oss, men det har vært litt utfordrende som amerikanere å ringe og si vi har lyst til å komme på besøk. Noen ganger legger de bare på. Men de vi har møtt, har ønsket oss velkomne med åpne armer. Samtidig skjønner vi at det er vanskelig. Det er travle folk, og ikke alle snakker flytende engelsk, sier Chen.

Tilbakemeldinger

Underveis jobber de med utviklingen av verktøyet sitt.

- Når været er fint sitter vi med pcen ute, og når det regner, går vi inn i teltet, sier Costatino.

John Costatino (til v.) og Tony Chen har pakket bilen full for road tripen. Foto: Manolin

De har fått gode tilbakemeldinger på verktøyet, og ideer til nye retninger videre.  

- Blant annet på hvilke typer data vi kan hente inn og hvilke tjenester som kan være bra å ha, sier Costatino.

Manolin har vært ett av åtte selskaper som har vært

i Bergen siden begynnelsen av april. Neste uke er gründerne tilbake i Bergen, der de blant annet skal være med på avslutningen av Hatch. 

- Vi er i rute. Flere har tegnet seg for applikasjonen vår, og vi har snakket med flere investorer. Det ser bra ut, sier Chen.