Å kjøpe surimi fra russiske fiskere er bare logisk med de kvantaene Alaska pollock som Russland årlig tar opp, mener generaldirektør Aleksej Komlev i selskapet Meridian ifølge det russiske nettstedet fishnews.ru.

– Vi har ventet på hjemlig produsert surimi helt siden 2014, da motsanksjonene ble innført og surimien fra det amerikanske markedet forsvant, sier ha. Selskapet produsere forskjellige typer crabsticks og krabbekjøtt.

Det russiske fiskeriselskap (DRFS) har opplyst at de vil levere surimi til det hjemlige markedet i år. DRFSs surimi har vist seg å være av god kvalitet.

Høyt verdsatt

Surimien produseres av alaska pollock, som er høyt verdsatt som råstoff til denne produksjonen. Russland tar opp nesten to millioner tonn av denne fisken årlig, så det er logisk at de hjemlige foredlerne benyttet russisk råstoff, mener Komlev.

– Vi skulle med glede ha jobbet med farse fra en hjemlig produsent og fremstilt surimien av pollock. Vi venter på økte produksjonskvanta og på at nye fartøy, surimi-produsenter, skal sjøsettes, forteller Meridians direktør.

Det er et stort marked for surimi, først og fremst i Asia, viser han til. I de asiatiske landene blir dette proteinrike produktet benyttet til å produsere ikke bare crabsticks og krabbekjøtt. Assortimentet er adskillig bredere. Så de russiske pollockfiskerne har store muligheter foran seg og noe å bruke kreftene på, mener han.