Den russiske veterinæretaten Rosselkhoznadzor jobber nå med et omforent trilateralt sertifikat for eksport av russisk sjømat til Kina via den sørkoreanske havnen Pusan. Dette ble kjent i etterkant av et møte etatens nestleder Konstantin Savenkov hadde med næringsaktørene i Vladivostok, melder det russiske nettstedet konkurent.ru.

Total omlegging

Det tas sikte på at en utstedelse av transittsertifikater via havnen i Pusan til Kina. Håpet er at dette vil fungere på tilsvarende måte som systemet de har for produkter som eksporteres til landene i EU. Et slikt dokument vil gi en garanti for at den fisken som eksporteres er uten spor av COVID-19.

Konkurent.ru viser til at begrensningene i eksporten til Kina har ført til en total omlegging i den tradisjonelle logistikken for russiske fiskeprodukter. Kina har utarbeidet et nytt sertifikat for fiskeprodukter fra Russland. Veterinæretaten jobber nå med å analysere pålegget.

– Det er forventet at den kinesiske parten vil komme med en liste over krav om å gjennomføre inspeksjon og karantene. I tillegg forventes veterinærhygieniske krav til sjømatproduktene som eksporteres fra Russland til Kina, melder nettstedet.