Dette er ifølge danske fiskerbladet.dk som viser til Economic Weekly, som har laget en liste over Danmarks 100 rikeste personer og familier. Arngrimsson Madsen er på 75 plass på listen, noe som er åtte plasser høyere enn hans fiskerkollega Henning Kjeldsen fra Skagen.

Henning Kjeldsen eier den pelagiske tråleren «Gitte Henning». Foto: Geir Jan Johansen

I retten

Kjeldsen har gjennom Henning Kjeldsen Holding APS bygget seg opp en anslått formue på 2,3 milliarder danske kroner. I de siste månedene har han vært i retten i Holstebro, hvor han er tiltalt for å ha tjent flere hundre millioner danske kroner på fiskekvoter ved hjelp av stråmenn han, ifølge påtalemyndigheten, ikke hadde rett til å bruke.

Eierne av selskapet Polar Seafood, Jens Kristian Friis-Salling og Miki Brøns, har også rykket opp på listen over de rikeste i Kongeriket, viser en tall fra Economic Weekly. De er i år henholdsvis nummer 91 og 92 på listen, opp fem plasser på listen fra i fjor.

Øverst på lista

Friis-Salling har en anslått formue på to milliarder danske kroner, mens Miki Brøns anslås å være god for 1,9 milliarder danske kroner.

Høyest opp på listen over rike eiere i sjømatbransjen i kongeriket Danmark troner imidlertid det færøyske lakseoppdrettsselskapet Bakkafrost, eid av Johan Regin og Oddvør Jacobsen, på plassene 34 og 35.

Reder Gullak Madsen, eier den danske pelagiske tråleren «Ruth. Foto: Karstensens Skibsværft