Tråleren ved navn «Christian í Grótinum» kom til Klaksvik på Færøyene onsdag i forrige uke, melder maritime.dk. Den nye pelagiske tråleren erstatter et nåværende fartøy med samme navn. Eier er Kristian Martin Rasmussen med familie.

Bygget i Skagen

Det nye fartøyet ble bygget ved Karstensens Shipyard i Skagen. Skroget ble bygget ved Karstensens verft i Gdynia, Polen, mens utrustning og ferdigstillelse ble utført ved selskapets verft i Skagen. Fartøyet er 89,35 meter langt og 17 meter bredt og har kostet rundt 395 millioner norske kroner.

For den prisen kan imidlertid selskapet glede seg over det mest avanserte fiske- og navigasjonsutstyret, på samme måte som tråleren er installert med blant annet elektriske vinsjer og elektrisk fiskepumpe.

Båten er designet av verftet i samarbeid med rederne med tanke på å utvikle et fiskefartøy som er i stand til å operere så bærekraftig som mulig med minimale utslipp per kilo fangst.

Hjemmehavn er Klaksvik og den er den første nybygde pelagiske tråleren på Færøyene på mer enn 10 år, melder maritime.dk. På Youtube, kan du se en video av båten, publisert av brukeren Siggi_Channel.