Aqua Connect har utviklet en app for rekefiskere i distriktene i India, hvor de kan kjøpe og selge reker enklere og billigere enn de gjør til vanlig. 

- Slik rekehandelen i India foregår nå, er det en del penger som forsvinner i verdikjeden. Handelen foregår gjennom meglere over telefon, som igjen kobler fiskere sammen med mulige kjøpere. Disse meglerne, eller mellommennene, tar penger i transaksjonen som driver prisene på rekene oppover, sier daglig leder i Aqua Connect, Raja Manohar. 

Appen fjerner ifølge ham behovet for meglerne og kobler sammen rekefiskerne og kjøpere direkte. 

- Det fører til bedre lønnsomhet for selgere og fiskerne, og lavere priser for kundene. 

OPPLÆRING: En digital agent og representant fra Aqua Connect handler med en lokal rekefarmer i India. Samtidig får opdretteren en kort opplæring i hvordan han selv kan bruke applikasjonen.  Foto: Aqua Connect

Fikk rådgivning underveis

Aqua Connect er et av de åtte selskapene som siden slutten av mars

Ifølge Manohar, har samarbeidet ført til at Aqua Connect har spart seg for feilene mange oppstartselskap gjør. Han er spesielt takknemlig for kunnskapen om konsekvenser på markedet. 

- Om vi ønsket å implementere noe, fikk vi rådgivning og informasjon om hva utfallet og konsekvensene av det ville være. Det har vi lært enormt mye av, sier Manohar. 

Han forteller at gjennom mentorenes rådgivning trengte ikke Aqua Connect å begå feilene som ville kostet dem tid og penger. 

Les også: 


Les også: 


Les også: