Dette blir den andre tråleren Vard bygger for rederiet. Kontrakten på den første tråleren ble skrevet i fjor, og skal leveres i 2021.

Rederiet Luntos Co har base i Petropavlovsk-Kamchatky og drifter i Øst-Russland samt det vestlige Beringhavet.

Bygges i Vietnam

Det nye fartøyet har en lengde på 87 meter og en bredde på 18 meter. Båten skal bygges på Vard Vung Tau i Vietnam.

«VARD 8 04-designet er utviklet for å sikre optimal produktivitet, bærekraft og driftseffektivitet, og gir høy ytelse under de mest krevende miljøforholdene», heter det i meldingen fra Vard.

210 tonn

Trålerens design tar sikte på å kombinerer et trygt, komfortabelt og moderne arbeids- og bomiljø for besetningsmedlemmer, med svært effektiv fangsthåndterings- og prosesseringsanlegg for palletert, nedkjølt og frossen fisk, vises det til.

Frysekapasiteten er på 210 tonn per døgn. Tråleren blir også rigget med en fiskemelfabrikk om bord som kan håndtere 50 tonn restråstoff i døgnet.

Leveres i 2022

Etter planen skal tråleren overleveres i tredje kvartal 2022.

Vard viser til at de i samarbeid med rederiet har hatt fokus på lavt miljømessig fotavtrykk ved å ta i bruk det siste innen teknologi når det gjelder fangstprosessen.

Verftet peker blant annet på mer miljøvennlig fremdrift og energiløsninger som er optimalisert energiforbruk for alle driftsbehov.