Det opplyser partene i en pressemelding tirsdag kveld.

Selskapet etablerer egen avdeling på Skysselvika, fem minutters kjøring utenfor Fauske i Nordland. Nyetableringen betyr om lag 15 lokale arbeidsplasser for byen.

Selskapene begynner med rekruttering i andre halvår 2022, der de ansetter 10-15 personer i første omgang.

– Med en forventet god utvikling de neste årene kan dette tallet dobles til 20–30 lokale stillinger, sier daglig leder hos Stingray Marine Solutions, John A. Breivik, i meldingen.

De ser etter serviceteknikere for avansert undervannsutstyr, ROV-er -og mer spesifikt Stingray-systemet, personer med fiskehelse-bakgrunn og ansatte som vil tilknyttes det nye kontrollrommet i Nord-Norge.

Stingray har utviklet laserteknologi for å få bukt med lakselusa. Foto: Stingray Marine Solutions

1000 flere lasernoder

Selskapet er kjent for sine lasernoder til lusebehandling og har også utviklet konseptet Fiskens Helsestasjon, med lusetelling, diagnose og tilvekstmålinger på de samme nodene.

I meldingen går det fram at bedriften er i en betydelig ekspansjonsfase, og ser for seg et større antall på rundt 1000 flere lasernoder langs kysten av Norge bare i løpet av de neste årene. Dermed satsing i Nord-Norge, og nærmere bestemt Fauske utenfor Bodø.

– Vi har samarbeidet med Wenberg Fiskeoppdrett i flere år, og da vi fikk presentert planene for Wenberg Innovation Park skjønte vi at dette måtte vi være med på, utdyper Breivik i meldingen.

Bygger nytt

Videre går det fram at Stingray Marine Solutions skal leie et eget bygg i innovasjonsparken til Wenberg Fiskeoppdrett i minst ti år fremover. Bygget ferdigstilles i årsskiftet 2022/2023.

– Vi ønsker oss bedrifter hit som tenker bærekraft som fokus og satsingsområde. En grønn fremtid og teknologi er viktige stikkord for innovasjonsparken, uttaler styreleder i Wenberg Fiskeoppdrett AS, Geir Wenberg, og peker på de grønne løsningene som er valgt for selve byggingen.