MMC First Process er valgt som leverandør av system for håndtering av levende fisk til Sølvtrans sine fremtidige fartøy.

MMC First Process
  • Leverandørselskap av løsninger for håndtering, foredling og kjøling av fisk, både på land og på havet innen fiskeri- og havbruk
  • Hovedkontor på Fosnavåg i Møre og Romsdal
  • Er eid av investeringsfondet Credo samt ansatte (Havyards eide dem en periode)
  • Omsatte for 603 millioner kroner i 2019, hadde da 180 ansatte

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Avtalen gjelder fortsettelsen av det omfattende nybyggingsprogrammet til Sølvtrans som skal gjennomføres på lokale verft i regionen. Totalt inneholder nybyggingsprogrammet 19 båter og en samlet verdi for MMC First Process i størrelsesorden 1 milliard kroner.

IntraFish skrev onsdag om Sølvtrans-planene som omfatter opsjoner på 10 nye båter – utover de 9 som allerede er bestilt.

Petter Leon Fauske, administrerende direktør i MMC First Process er ikke uventet glad for å lande kontrakten.

– Selskapets langsiktige satsing og utvikling av løsninger til akvakulturnæringen gir nå resultater, sier han i meldingen.

På en pressekonferanse torsdag omtalte Fauske rammeavtalen som en «gigakontrakt».

- Dette betyr veldig mye for oss. Det vil gi enorme ringvirkninger, og være et godt samarbeid i mange år, sa han.

– Lokal verdiskaping

Roger Halsebakk, administrerende direktør i Sølvtrans, sier i meldingen at MMC First Process ble valgt blant annet grunnet selskapets omfattende erfaring og kunnskap fra håndtering av stor levende fisk om bord i brønnbåter.

– MMC First Process er et selskap vi kjenner godt fra før gjennom tidligere leveranser av kvalitetsmessig topp utstyr. For oss i Sølvtrans er det viktig å bygge båter av den høyeste kvaliteten og ha det absolutt beste utstyret knyttet til fiskehåndtering. Når vi klarer å kombinere dette med en lokal verdiskaping og viktige arbeidsplasser, så er dette en vinn-vinn situasjon, uttaler Halsebakk.

Mener alvor

På pressekonferansen sa Halsebakk at det ikke bare handler om nybygg.

- Dette er noe vi har jobbet lenge med. Det å ha MMC med på denne måten gjør at vi kan jobbe tettere sammen på nybygg og det viktige ettermarkedet, sa Halsebakk.

Han trekker frem at byggeprogrammet har store ringvirkninger i regionen:

– Med den strategiske avtalen mellom Sølvtrans og MMC First Process, kombinert med lokale verft som blir engasjert, viser vi at vi mener alvor med lokal forankring. Og ikke minst at vi bygger en kompetanseklynge på Sunnmøre som er ledende og bidrar til å utvikle hele næringen, sier Halsebakk i meldingen.

Fauske sa på pressekonferansen at det maritime klusteret på Sunnmøre har vært avgjørende for dem.