Denne gangen er det Havøysund-flåten som fornyes fra verftet i Sør-Troms. Litt utpå nyåret overleveres etter planen rederiet SLMs 12,99 meter store «Meybell». Båten får litt mer shelterdekk og litt endret dekksutstyr i forhold til «Sofie», men kvinnenavnet og de feminine formene fra forgjengeren blir beholdt. Det blir imidlertid ikke den gule fargen.

FAKTA: «MEYBELL»

Snurrevadbåt på 12,99 x 6,0 meter som etter planen skal leveres til Havøysund i slutten av første kvartal 2019. Lasterom på 52 kubikkmeter, hovedmotor på 500 hk. Tegnet av NSK Ship Design i Harstad.

Det er lagt opp til at et mannskap på to skal drive båten store deler av året, mens det forsterkes med en person i de mest hektiske sesongfiskeriene.

Båten kan enkelt rigges om til linedrift og krabbeteiner ved behov, og det kan også fiskes med not.

To toner blått

– Ingenting vondt sagt om fargen, men her har rederiet det siste ordet. Om bord på «Sofie» er man godt fornøyd med gulfargen. Mange liker den, mens andre ikke synes en fiskebåt skal være gul. Direkte negative kommentarer har det likevel vært lite av, og fargen har uansett skapt oppmerksomhet rundt båten og oss som båtbyggeri. Det må vi si oss godt fornøyd med. Selv om det blir blått i to toner denne gangen, så vil nok også «Meybell» bli lagt merke til, sier Marius Sjøvoll, driftsleder ved tradisjonsrike Grovfjord Båtbyggeri noen mil utenfor Harstad.

LEDELSEN: Marius Sjøvoll (tv) og Vidar Sjøvoll er henholdsvis driftsleder og daglig leder ved Grovfjord Båtbyggeri. Foto: Jon Eirik Olsen

Lykketreff

Det håper også reder Stig Meyer fra Havøysund. Fisket driver han sammen med sin kone Liv, og 50-fotingen «Steinryggen», nå solgt til Lofoten, har vært deres arbeidsplass de siste årene.

– Vi undersøkte mulighetene for å bygge nytt, og havnet etter hvert i Grovfjord på grunn av en leveringstid vi kunne leve med. Den avgjørelsen viste seg å være et lykketreff, og vi får en båt som rommer alt vi vil ha om bord innenfor 13 meter, samtidig som den ser bra ut i mine øyne. Som på «Sofie» blir snurrevad hovedredskapet, men vi legger også opp for krabbeteiner, og i tillegg linedrift slik at vi enkelt kan rigge om når hysa måtte dukke opp, sier Meyer.

OGSÅ KRABBE: Havøysund-reder Stig Meyer har også kongekrabbefiske som en del av driftsgrunnlaget for den nye båten. ARKIV Foto: Terje Jensen