Som offisiell sjømatpartner for det prestisjetunge arrangementet skal Seafood from Norway og Sjømatrådet løfte flere norske sjømatprodukter inn på verdens stjernerestauranter, skriver Sjømatrådet i en pressemelding.

Den prestisjefylte listen over hvem som er blant verdens 50 beste restauranter presenteres under en storslagen sammenkomst i Euskalduna Palace Bilbao den 19.juni.

– Her vil vi servere og presentere norske skalldyr for de kokkene, restauranteierne, matbloggerene, journalistene og forfatterne som resten av verden ser til når det aller beste og fremste skal defineres. Dette vil være med på å løfte statusen for våre råvarer til enda nye høyder, sier Synne Guldbrandsen, prosjektleder i Norges sjømatråd.

I anledning kåringenvil de om lag 500 deltakerne vil få servert ulike retter med eksklusive norske skalldyrprodukter.

- Dette er en unik mulighet til å knytte verdifulle kontakter mellom aktører som allerede leverer til, eller er i posisjon til å, levere sjømatprodukter til toppsjiktet av verdens restauranter. Dette arrangementet er en helt unik møteplass for de som arbeider innenfor dette eksklusive segmentet, sier Guldbrandsen.

Sjømatrådet ønsker å gjøre verdens beste kjøkkensjefer oppmerksomme på eksklusive nisjeprodukter de ellers ikke ville hatt på radaren. I etterkant av finalen i Bilbao vil Sjømatrådet jobbe videre med listen over verdens beste restauranter, og vise kokkene og eierne av dem kvaliteten og fortelle historien bak de norske råvarene. Målet er at flere av disse restaurantene skal sette norske skalldyr på menyen, også utover de produktene som er med på finalefesten.

Listen over de 50 beste restaurantene i verden er en årlig rangering som ved siden av Michelin-guiden regnes å være verdens viktigste konkurranse for restauranter. Det er i år 17. gang denne listen blir presentert.