– Dette er en veldig bra kontrakt, en stor kontrakt, sier salgssjef i Optimar, Mathias Sandnes til Fiskeribladet, uten å ville å røpe kontraktsverdien.

Orizon er en av fire-fem store sjømatselskaper i Chile. Fabrikken de har bestilt fra Optimar har en høy grad av automasjon.

I en pressemelding fra Optimar fredag opplyses det at det er en fabrikk med alt fra mottak og sortering av fisk basert på størrelse – til pakkelinje som skal leveres. Og prosessen til ferdigpakket fisk i fryseren skal gå mer eller mindre av seg selv.

I sterk utvikling

– Orizon produserer hestmakrell blant annet, til rundfrysing og noe til hermetikk. Løsningen vår har også en automatisk luftfryser som sikrer høy kvalitet på fisken, sier Sandnes til Fiskeribladet.

Som følge av koronapandemien har hele salgsprosessen foregått på Teams over seks måneder, før Sandnes selv «sealed the deal» over en telefon.

– Vi har ikke hatt noen fysiske møter med kunden, forteller han til Fiskeribladet.

Optimar peker på at det pelagiske markedet er i sterk utvikling, og dette er bare den første av flere kontrakter selskapet nå sikrer seg i Chile.

– Vi kan avsløre at vi nylig sikret oss tre andre kontrakter i samme marked i Chile, sier salgssjefen i meldingen.