Nå skal Bryne-bedriften, som har eget kontor i Ålesund, produsere 180 tonn med utstyr til første byggetrinn, meldte Nordic Steel i en pressemelding denne uken.

Nordic Steel har inngått kontrakt med Artec Aqua, som er totalentreprenør for Salmon Evolution.

CO2 og nitrogen-luftere

Selskapet skal produsere DeGasso-luftere basert på design og vannbehandlingsteknologi fra Artec Aqua, som reduserer CO2- og nitrogeninnhold i driftsvannet til oppdrettsanlegget.

- Vi skal produsere tolv CO2-luftere og seks nitrogen-luftere, som fjerner CO2 og nitrogen fra vannet, ved å pumpe vannet i en rasende fart gjennom lufterne. Teknologien fra Artec Aqua gjør det mulig å gjenbruke inntil 70 prosent av vannet med den vannbehandlingen som skjer i CO2-lufterne, forklarer Ola André Synes, salgsansvarlig for Nordic Steel i Ålesund.

Arbeidet med å bygge Salmon Evolutions anlegg på Indre Harøya er godt i gang. Foto: Artec Aqua

Gjennom hver av CO2-lufterne, som har en vekt på cirka 10 tonn per stykk, skal det pumpes inntil 60.000 liter vann i minuttet.

Arbeidet med å bygge Salmon Evolutions anlegg på Indre Harøya er godt i gang. Nordic Steel skal levere første del av utstyret til Artec Aqua i august 2021, opplyses det i meldingen.