FSN Capital gjorde grundige analyser før det nordeuropeiske investeringsselskapet

.

– Vi investerer bare i selskaper med stort potensial for vekst, ikke i problemselskaper som skal restruktureres eller som sliter med lønnsomhet og må kutte kostnader. Om vi ikke ser for oss at vi kan doble et selskap, er det en investering for andre enn FSN, forklarte Ola Kvalheim, Investment Manager i FSN Capital på seminaret om innovasjon i havbruk og fiskeri i Ålesund nylig.

– FSN har generert over 30 prosent årlig avkastning på kapitalen til våre investorer, i Mørenot fant vi et selskap, der vi tror fundamentet som er skapt over flere generasjoner, gjør det mulig å gjenskape en slik avkastning over de neste årene sammen med gründerfamiliene.

NYHET: Notroboten fra Mørenot demonstreres i nota hos en kunde i oppdrett. Prinsippet er det samme som for en gressrobot. Foto: Mørenot

Krok i kjeften

Satsingen på effektivisering av linefisket i Asia har pågått i fire år og forventes å være i mål ved årsskiftet.

Her er det utviklet en automatisk setter og egnemaskin i tillegg til haler. Det spesielle er at haleren har en sensor som registrerer fisk på kroken og kapper forsynet med kroken i kjeften på fisken slik det er tradisjon for der.

Haleren skal være enkel å betjene og automatiseringen har ført til redusert bemanning om bord og tatt bort farlige og kostbare operasjoner manuelt. Mørenot har innført et komplett automatisk linesystem med store markedsmuligheter i det lite industrialiserte markedet i Asia. Selskapet ser ut til at det blir en strukturering av kvoter i et mer effektivt fiske som er under utvikling.