MMC First Process
  • Leverandørselskap av løsninger for håndtering, foredling og kjøling av fisk, både på land og på havet innen fiskeri- og havbruk
  • Hovedkontor på Fosnavåg i Møre og Romsdal
  • Er eid av investeringsfondet Credo samt ansatte (Havyards eide dem en periode)
  • Omsatte for 603 millioner kroner i 2019, hadde da 180 ansatte

Artec Aqua er totalleverandør til Salmon Evolution-anlegget.

– Vi er glad for denne kontrakten, som viser at vår strategiske satsing mot det landbaserte oppdrettsmarkedet nå gir resultat, sier Petter Leon Fauske i MMC First Process i en melding.

Ingegjerd Eidsvik i Artec Aqua sier at de valgte MMC blant annet grunnet selskapets erfaring og kunnskap fra håndtering av stor, levende fisk om bord i brønnbåter.

Håndtering av levende fisk

MMC har spesialisert seg på å levere utstyr for håndtering, foredling og kjøling av fisk både på land og på sjø, innen fiskeri- og havbruk i hele verden.

– Selskapets satsing er forankret i et ønske om å ivareta hvert enkelt individ, og samtidig sikre biomassen på best mulig måte. Myndighetene stiller strenge krav til utstyr for håndtering av levende fisk. MMC First Process sine produkter for håndtering av levende fisk har bidratt til å sette standarden i akvakulturnæringen, sier Børre Waagan, salgssjef for landbasert oppdrett i MMC.

Lokal leverandør

Administrerende direktør Håkon André Berg i Salmon Evolution sier at byggingen av anlegget på Indre Harøy utenfor Molde gir store ringvirkninger lokalt.

Han sier at dette er et bevisst valg fra deres side.

– Med Ålesund-baserte Artec Aqua som totalentreprenør, og nå MMC First Process som leverandør av utstyr for fiskehåndteringen, viser vi at vi mener alvor med lokal forankring. Kanskje det mest spennende med disse valgene er at mens disse selskapene har lokal forankring, er de markedsledende og helt i front også internasjonalt, sier Berg i meldingen.

Partene ønsker ikke å opplyse verdien på kontrakten.