«Hide har ledet Myklebust gjennom utskillelsen fra Kleven-konsernet og har lagt ned en stor innsats for at Myklebust i dag står støtt på egne ben», skriver styreleder Myklebust Verft, Per-Christian Lillebø, i en melding tirsdag.

Inge-Jonny Hide, daglig leder i Myklebust Verft. Foto: Arkivfoto Olav Thokle

Det pekes på et krevende nybyggingsmarked, der aktiviteten har vært preget av covid relaterte utfordringer, forsinkelser og negativ økonomisk utvikling, som årsak til lederskiftet ved verftet.

– Som en følge av dette vil stafettpinnen på Myklebust gå videre til nye krefter. Styret i Myklebust vil takke Inge-Jonny for den store innsatsen han har lagt ned etter over 30 års ansettelse hos Myklebust og tidligere Kleven, skriver styreleder videre i meldingen.

Der går det fram at Lars Conradi Andersen har takket ja til å lede selskapet videre. Conradi Andersen er i dag salgsdirektør hos Hav Design AS.

– Han har sittet i styret i Myklebust siden 2018, og har dermed nær kjennskap til Myklebust samt omfattende erfaring fra bransjen. Styret i Myklebust er glad for å få nytte Conradi Andersen sin kompetanse og erfaringsbakgrunn for å løfte selskapet videre. Han vil tiltre stillingen i løpet av første kvartal 2022. Hide vil stå i stillingen som daglig leder frem til Conradi Andersen overtar, uttaler Per-Christian Lillebø i pressemeldingen fra verftet.

Det opplyses at verftet har tre nybygg under bygging, samt en solid ordrebok innenfor ettermarkedet.

– Ettermarkedet og større ombygginger har hatt en fin utvikling og levert gode resultater under Hides ledelse, uttaler Lillebø.