Meox lanserer nå et nytt system som er utviklet i samarbeid med Bjørøya. Oppdrettsselskapet har testet ut målerne siden september i fjor. Nå er 50 målere i drift.

– Erfaringene våre er svært gode. Systemet fungerer hele tida, og det er lite avvik mellom målt mengde og reell mengde, sier Raymond Johansen, leder av fôringsteamet i Bjørøya i en pressemelding.

Fram til nå har totalmengden som fôres ut blir registrert, men det krever jevnlig kalibrering ved bytte av pellets. Meox har utviklet en måler som benytter ekkolodd-teknologi. Målerne monteres i lukeåpningen eller på luken, og skanner fôrnivået i hver silo. Samme type målere kan også holde kontroll med nivået i ensilasjetankene.

– Vi bruker etablert sensorteknologi, men det spesielle er den matematiske modelleringen av målingene i nettskyen. All beregning skjer før overføring og visning i sanntid hos kunden, sier daglig leder Odd Ivar Mork i Meox i pressemeldingen.

Fra før har Meox utviklet miljømålere som plasseres både i og utenfor merdene og måler oksygen, temperatur, salinitet, turbiditet og vannstrøm.