Han leder Sea Lice Research Center (SLRC), som det offisielt heter, ved Universitetet i Bergen. Det er et såkalt SFI (se faktaboks).

SLRC vil 1. september neste år fylle åtte år, og da er det etter Norges forskningsråds regler slutt på eksisterende finansiering derfra.

SFI STÅR FOR

  • … Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI).
  • Det er knyttet til en forskningsinstitusjon, som er vertsinstitusjon for senteret.
  • SFI-ordningen ble etablert i 2006 for å styrke innovasjonsevnen i det norske næringslivet og fremme god og langsiktig næringsrettet forskning med internasjonalt anerkjent kvalitet.
  • Sentrene samfinansieres av vertsinstitusjon, bedrifter, andre forskningsinstitusjoner og Norges forskningsråd.
  • Bedrifter må delta aktivt i senterets styring, finansiering og forskning.
  • Sentrene blir etablert for en periode på maksimalt fem pluss tre år. Hovedkriteriet for å velge ut sentre er potensial for innovasjon og verdiskaping. Vitenskapelig kvalitet i forskningen må ligge på høyt internasjonalt nivå.
  • Kilde: Wikipedia

Totalbudsjettet for åtte års drift vil ende på rundt 230 millioner kroner. Forskningsrådet har betalt 10 millioner kroner i året i åtte år. Akademiske partnere (UIB, HI og NMBU) og samarbeidende bedrifter har finansiert resten. Deltakere i senteret har vært Marine Harvest, Lerøy Seafood, Elanco, Patogen og Ewos Innovation (Cargill).

- Vi ønsker å fortsette, men må sikre videre drift etter SFI-perioden er over. Reglene er slik at støtten fra Forskningsrådet faller bort. Universitetet i Bergen og Havforskningsinstituttet har allerede forpliktet seg til å finansiere oss med et ganske stort beløp, forutsatt at også andre aktører blir med i en videreføring av senteret. Jeg antar at dette er noe oppdrettsindustrien vil være interessert i, sier Nilsen til IntraFish.

Hør podkast med Frank Nilsen her (spilt inn i mai):