Det går fram av en børsmelding fra selskapet torsdag morgen.

Nordic Halibut AS har signert avtale med grunneiere som sikrer plasseringen av det nye fullintegrerte landanlegg i Torjulvågen i Tingvoll i Møre og Romsdal. Det nye anlegget vil gjøre Nordic Halibut i stand til å realisere fase to av vekstplanen opp til 9000 tonn hodekappet og sløyd kveite.

Nesten energinøytralt

– Dette er en viktig milepæl for Nordic Halibut. Tingvoll og Torjulvågen er den perfekte plasseringen for vårt nye landbaserte anlegg, sier administrerende direktør i selskapet, Edvard Henden, i meldingen.

Tilgang på vann av høy kvalitet og stabil temperatur året rundt reduseree behovet for avansert teknologisk vannbehandling eller oppvarming. Selskapet opplyser at de dermed kan produsere energieffektivt.

– For første gang i selskapets historie har vi muligheten til å designe og bygge et anlegg som er optimalisert for oppdrett av kveite, sier Henden i meldingen.

Selskapet tar også mål av seg å gjør det nye landbaserte anlegget skal være tilnærmet energinøytralt ved å utnytte egenprodusert fornybar solenergi installert på taket av produksjonshallene.

15 arbeidsplasser

Henden ønsker ikke å fortelle hva anlegget kommer til å koste.

– Men billig blir det ikke, sier han til Intrafish.

– Hvordan skal dere finansiere dette?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere. Det vil bli kommunisert når det blir klart.

Han opplyser at de vurderte flere plasseringer for anlegget. De har nå kjøpt tomten til Tingvoll Fisk i Torjulvågen. Dette selskapet har per i dag fem ansatte, og det ligger i kortene at disse kan bli å finne i den totale arbeidsstokken på 15 personer som skal arbeide ved det nye anlegget.

Tre produksjonsenheter

Det nye anlegget skal deles inn i tre produksjonsenheter på cirka 1500 kvadratmeter hver og vil samle alle landbaserte produksjonsfaser på samme lokasjon. Produksjonskapasiteten ved anlegget vil være 1,25 millioner yngel per år, går det videre fram av meldingen.

Sammen med allerede eksisterende landbasert infrastruktur har selskapet kapasitet til å sette over 2 millioner fisk til sjø per år.

Anlegget vil bygges med etablert og utprøvd teknologi og vil være basert på gjennomstrømningssystem.

Byggestart til våren

Byggingen er planlagt å starte i andre kvartal 2022 og anlegget vil gradvis fases inn i produksjon i løpet av 2023/2024.

Dette er foran opprinnelig tidsplan for det nye landanlegget.