Wärtsilä meldte tidligere i høst at de skal levere framdriftsmaskineri til fire nye fiskefartøy som bygges hos Karstensens Skibsværft i Danmark.

Det er fire 75 meter lange ringnot/trålfartøy som Wärtsilä har sikret seg kontrakt på. To av båtene bygges for de islandske fiske- og foredlingsbedriftene Skinney-Thinganes og Gjögur, mens de to andre bygges for de norske eierne Veibust Fiskeriselskap og Ronald Ervik.

Havnet i Guinness

Hvert av fartøyene vil operere med Wärtsilä 31-hovedmotor, girkasse og vil være utstyrt med «ta-meg-hjem»-funksjonalitet. Båtene vil ha vridbar propell (CPP), drivaksling inkludert tetninger og lagre, akselgeneratoren og selskapets ProTouch fremdriftskontrollsystem.

Wärtsilä 31 ble i 2015 anerkjent av Guinness World Records som verdens mest effektive firetakts dieselmotor. Selskapet viser til at motoreffekten nå er økt til 5.200 kW.

– Vi er godt kjent med Wärtsiläs fremdriftsløsninger og har valgt deres produkter til mange av våre nybygg. Særlig er Wärtsilä 31-motorens effektivitet og pålitelighet ideelt egnet for fiskefartøyer som opererer i utfordrende nordatlantiske farvann.

Det har Kent Damgaard, direktør for Karstensens Skibsværft, uttalt i en pressemelding.

Fartøyene forventes å være klare for overlevering i 2024.