De siste ukene har kunder plassert ordrer for over 115 millioner kroner, skriver selskapet i en pressemelding.

– En historisk god ordreinngang sikrer arbeid til våre ansatte i lang tid, og dette er gode kontrakter innenfor våre markedsområder seismikk, forskning og fiskeri, sier Jogeir Romestrand i meldingen.

Han er daglig leder i Entec Evotec AS.

Håkon Woldsund er salgssjef i Evotec. Foto: Evotec

Vinsjer til Trønderbas

Evotec skal blant annet levere komplett vinsjepakke til nye «Trønderbas». I vinsjepakken inngår også Evotec MulitSoft Trawl, som ifølge selskapet bidrar til redusert klimagassutslipp.

Rederiet Trønderbas har bestilt en kombinert snurper/pelagisk tråler på 73,3 meter med største bredde på 16 meter. Denne skal bygges på Westcon Yard og er designet av Salt Ship Design.

Både Salt og rederiet har vektlagt at nye «Trønderbas» skal være mest mulig miljøvennlig og energiøkonomisk, samtidig som fangsten skal holde best mulig kvalitet, står det i pressemeldingen.

Fra hydraulisk til elektrisk

Etter at en rekke stortrålere ble bestilt hos Karstensen Skibsværft AS tidligere i år, har Evotec fått kontrakt på oppgradering fra hydraulisk til elektrisk trålvinsj på et eksisterende pelagisk fartøy. Det skal leveres rundt nyttår. Oppgraderingen skal sikre lave kostnader, noe selskapet tror kan bli et voksende marked fremover.

– Evotecs sterke kundefokus, satsing på bærekraftig teknologi og effektive løsninger har truffet på kundens forventninger innen fiskeri, sier Håkon Woldsund, salgssjef i meldingen.

Evotec er et av selskapene i Entec Group, med base i Ulsteinvik. Der har Evotec design, bygging, service og administrasjon.

Evotec er på mange måter ny i fiskeribransjen. Selskapet har fortid som Evomec i 2006, senere oppkjøpt av Kongsberg-gruppen. Frem mot 2019 ble virksomheten rettet mot fiskeriene, og satsingen ble trappet opp da Kongsberg solgte seg ut det året.

Selskapet har også sikret seg større kontrakter innen forskningsbåter og seismikk den siste tiden.