- Spesielt de siste to-tre årene har det virkelig skjedd mye. Tidligere var vi mest opptatt av å lage større og mer volum, for å si det enkelt. De siste årene er det mer avansert teknologi som har vært i fokus, som innebærer alt fra å gjøre det enklere og tryggere for arbeiderne våre, bedre for fisken og som gjør at vi kan følge med på fisken på en helt annen måte enn før, sier Haugarvoll i denne podkasten.

Digitaliseringsansvarlig Trond Kathenes i Grieg Seafood er enig.

- Jeg støtter det fullt ut. Det har vært en bråmodning i næringen og i vårt selskap også, helt ut på merdkanten, sier han.

Begge bruker data til å få mer informasjon om fisken i merden.

- Vi har ikke vært nok observante på den nye teknologien som kommer, men når vi begynner å sette oss inn i den, begynner vi å se at her er det kjempestore fordeler i å klare å samle data fra forskjellige kilder. Klarer vi det, får vi bedre informasjon og bedre beslutningsgrunnlag, sier Haugarvoll. 

Hør mer i podkasten, som ble spilt inn live på Statsraaden pub i Bergen denne uken. Det gjør du ved å trykke på spilleren over, i en app på telefonen din eller på Soundcloud. Her finner du Tekfisk på Itunes, og her er noen utvalgte episoder: