Hydroniq Coolers levere selskapets «Rack» sjøvannskjøler til den nye hekktråleren, skriver selskapet i en pressemelding torsdag.

Kjølesystemet er integrert i skroget under fartøyets hovedmaskinrom. Der reduserer systemet temperaturen til skipets motor og andre støttesystemer ved hjelp av sjøvann slik man unngår overoppheting av motoren og andre kritiske systemer, men uten å oppta verdifull plass i maskinrommet.

Hydroniq Coolers skal produsere og sammenstille utstyret ved selskapets hovedkvarter på Ellingsøy utenfor Ålesund og levere det til Vard Brattvaag i Norge til neste år.

Hekktråleren er av Vard 8 03 trålerdesign og er utviklet av Vard Design. Fartøyet 84 meter langt, 16,7 meter bredt, og har plass til et mannskap på 34 personer. Båten leveres etter planen i 2024.

Deutsche Fischfang-Union holder til i Cuxhaven i Tyskland. Selskapet er et av de eldste gjenværende havfiskerederiene i Tyskland, skriver Hydroniq Coolers. Siden 1995 har det tyske selskapet vært en del av islandske Samheji/Alda Group.

Deutsche Fischfang-Union eier to fiskefartøy og spesialiserer seg på havfiske. Selskapets fiskefelt ligger ved Svalbard og norskekysten samt Grønland.