Oppdrettsselskapet Salmonor på Namdalskysten gir 250.000 kroner til Røde Kors sin innsats for de krigsrammede i Ukraina, skriver selskapet i en pressemelding.

– Ikke alle har muligheter til å bidra økonomisk til det akutte hjelpebehovet i Ukraina. I Salmonor er det den fantastiske jobben som våre 125 dyktige ansatte hver dag legger ned, som gjør oss i stand til å bidra til å hjelpe mennesker i akutt nød i Europa på denne måten, sier administrerende direktør Vibecke Bondø i Salmonor i pressemeldingen.

Hun forteller at den russiske invasjonen i Ukraina har vært den store snakkisen både ute på oppdrettsanleggene, på servicebåter og i selskapets landorganisasjon de siste par ukene. Situasjonen opprører. Donasjonen tilsvarer 2000 kroner per ansatt i selskapet.

– Vi har valgt å gi vårt bidrag til Røde Kors, en organisasjon vi kjenner godt og som vil bidra til at den krigsrammede sivilbefolkningen kan få akutt helsehjelp, vann, mat og varme klær så raskt som mulig, sier Bondø.

NTS gir 250.000 kroner

Mandag melder NTS at de støtter Leger uten grenser sin innsats for å sikre medisinsk hjelp til krigsrammede i og på flukt fra Ukraina.

Den russiske invasjonen i Ukraina har ført til et enormt press på helsevesenet i Ukraina. Det er fortsatt utfordrende å fastslå det faktiske omfanget av medisinske behov på bakken.

– Men det er ingen tvil om at behovet for hjelp og utstyr er stort, og økende. Et enstemmig styre i NTS ASA har besluttet å gi 250.000 kroner til hjelp til krigsrammede ukrainere, sier konstituert administrerende direktør Roar Myhre i en pressemelding.

Penger og fisk

Flere sjømataktører har gitt bidrag til krigsrammede Ukraina: