Ved fristens utløp 1. april har 65 ungdommer søkt opptak og 32 av dem er jenter. I fjor var det til sammenligning 39 søkere på Vg1, går det fram av en pressemelding fra akademiet mandag morgen.

– Hvem skulle trodd at nesten halvparten av årets 10.-klassinger på Sør-Helgeland ønsker å begynne hos oss, uttaler gründer og styreleder i Havbruksakademiet, Robert Jørgensen, i meldingen.

Havbruksakademiet
  • Privat videregående skole på Toft i Brønnøy kommune
  • I 2021 har Havbruksakademiet 12 ansatte og til sammen 48 elever. Disse er fordelt på Vg1 Naturbruk – blå linje, Vg2 Akvakultur, Vg2 Fiske og fangst og Vg3 Studieforberedende Naturbruk.
  • Skolen har søkt om linje for Maritime fag med oppstart i 2022, og har mulighet til å tilby spesiell studiekompetanse som kvalifiserer til ingeniør- og veterinærstudier.
  • Havbruksakademiet er en del av Campus Blå, som også omfatter høyere yrkesfaglig utdanning og kurssenter.

De 65 søkerne utgjør over 40 prosent av årets 157 avgangselever ved grunnskolene på Sør-Helgeland.

Nasjonal trend

Jørgensen mener dette er en del av en nasjonal trend, der ungdommen har fått øynene opp for mulighetene i havet, og nærmest står i kø for å ta blå utdanning. De elevene som har søkt om opptak på Vg1 Naturbruk ved Havbruksakademiet i år, kjemper om i alt 20 plasser.

– Vi har et godt arbeidsmiljø, og det smitter over på elevene. Den gode miksen mellom teori og praksis slår an hos elevene, mener rektor ved Havbruksakademiet, Alexander Halsen.

Han roser også samarbeidet med det lokale næringslivet.

God som liten

Studiesekretær Miriam Fallmyr Hansen mener at Havbruksakademiet tjener på å være en liten skole:

– Det gir mulighet til å se den enkelte elev, og vi har et sterkt fokus på at elevene skal trives her. Vi er nå på 3. året uten ett eneste frafall, og det er vi skikkelig stolt av, slår hun fast i meldingen.