Kongsberg Digital og EGGS Design fikk onsdag merket DOGA (Design og arkitektur Norge) for å ha gjort simulatortrening rimeligere og enda mer tilgjengelig for sjøfolk og studenter. Det skriver pressenytt.no.

En av de ledende leverandørene

I snart 50 år har Kongsberg Digital produsert og levert maritime simulatorer over hele verden og er i dag en av de ledende leverandørene i bransjen. Nye behov i markedet og utvikling i teknologien gjorde at selskapet så muligheten for å tilby maritim simulatortrening via nettskyen. Sammen med blant annet EGGS Design gikk de i gang med å utvikle det som skulle bli K-Sim Connect.

– Simulatortrening skal være brukervennlig, og vi ønsket å senke brukerterskelen ytterligere ved å sørge for en god og gjennomtenkt brukeropplevelse tilpasset en ny tid, sier produktdirektør for digitale tjenester Gullik Anthon Jensen i Kongsberg Digital.

Brukes i hele verden

Resultatet fra prosjektet er en opplæringsplattform som har fått stor interesse i den maritime industrien.

– Stadig flere institusjoner og tusenvis av studenter rundt om i verden bruker nå K-Sim Connect, sier Jensen.

– Avansert navigasjonssimulering

Juryen for DOGA-merket for design og arkitektur mener Kongsberg Digital og EGGS Design sammen tar simulatortrening til et nytt nivå.

«Avansert navigasjonssimulering krever mye datakraft. Derfor er det et enormt løft når K-Sim Connect gjør det mulig å lære å styre et gigantisk skip fra en liten, bærbar enhet hvor som helst i verden,» står det i jurykjennelsen.