Laagstein begynte i jobben mandag 3. januar. Den første tiden vil hun jobbe fra Svolvær og Tromsø, og etter hvert vil hun jobbe fulltid fra Tromsø.

Journalistisk erfaring

– Vi er veldig glade for å ha fått en så dyktig journalist på plass i to områder som er viktige for oss. Karianne har selv tatt initiativ til å lære seg mer om fiskerinæringen, noe som er verdifullt for Fiskeribladet, sier Camilla Aadland, nyhetsredaktør i Fiskeribladet og IntraFish.

Laagstein kommer fra jobb som journalist i Lofot-Tidende, der hun har vært i tre år. Tidligere har hun blant annet jobbet i Lofotposten og Våganavisa.

Vil lære mer

Hun tok startkurs i journalistikk i 2018, og har tidligere jobbet på Norsk polarinstitutt, som prosjektleder innen friluftsliv på Svalbard, og som daglig leder i Lofoten friluftsråd. I fjor høst fikk hun Stup-stipend for å lære mer om fiskerinæringen, og fulgte blant annet forelesninger ved Fiskerihøgskolen.

– Som Lofoten- og nordområdeentusiast er det umulig å ikke få et forhold til fiskerinæringen. Nå ser jeg fram til å se og lære mer av erfarne kolleger og folk i fiskerinæringen. Jeg er ikke redd for å bli sjøsjuk eller våt på beina hvis noen vil invitere meg om bord, sier Laagstein.

Karianne kan nås på denne epostadressen: karianne.laagstein@fiskeribladet.no.