Forrige fredag møtte både statsministeren og næringsministeren til en åpen høring i kontrollkomiteen om ansettelsen av Frank Bakke-Jensen til fiskeridirektør-stillingen.

Det har vært mye ståhei rundt ansettelsen. Før han søkte på stillingen som fiskeridirektør, tok han kontakt med sin sjef, statsminister Erna Solberg (H) og fikk grønt lys. Som Fiskeribladet og flere andre medier har omtalt før, slapp forsvarsministeren å stå på den offentlige listen over søkere.

Opposisjonen på Stortinget har vært kritisk til at regjeringen utnevnte en sittende statsråd til et offentlig embete, og at hans navn ble holdt unna den offentlige søkerlisten. Sivilombudsmannen mener det var feil å utelate Bakke-Jensens navn fra søkerlisten

Flere spørsmål til Nybø

Klassekampen skriver fredag at Nybø foreløpig ikke kan sette punktum for ansettelses-saken - for denne uken sender kontrollkomiteen henne enda flere spørsmål.

Det er SV, Ap og Sp som har initiert de nye spørsmålene.

– Det framstår fortsatt uklart hvordan denne prosessen har foregått. Det er ubesvarte spørsmål rundt habilitet og kontakten mellom Bakke-Jensen og både fiskeriministeren og andre i departementet, og dette må vi komme til bunns, sier SVs Freddy André Øvstegård til Klassekampen.

Avisen skriver at de har forsøkt å få et intervju med Nybø siden 10. mars, men at hun ikke vil stille.