På vegne av NRK har analysebyrået Infact spurt rett i overkant av tusen nordlendinger om hva de tenker Arbeiderpartiet-nestleder Bjørnar Skjærans rolle i vervet. Han er i tillegg fiskeri- og havminister, men Infacts spørsmål går ut på nestlederrollen i regjeringspartiet.

Slår man sammen svarene «dårlig» og «svært dårlig» lander man på 47,8 prosent.

– Tar tilbakemeldingen på alvor

I en e-post til NRK skriver Skjæran at han tar tilbakemeldingen på alvor, men legger til at han likevel tror på Aps prosjekt:

– At folk i Nordland har store forventninger både til meg og regjeringen, skulle bare mangle, skriver han.

Fiskeri- og havministeren uttalte nylig at han gjerne vil fortsette som nestleder i partiet. Han kommenterte da også det at partiet har slitt på mange meningsmålinger den siste tiden.

– Jeg stortrives i rollen som nestleder av Arbeiderpartiet, selv om det selvsagt går inn på oss alle når vi får elendige målinger. Jeg er også trygg på at mine erfaringer og perspektiver fra arbeidslivet og lokalpolitikken er verdifulle for partiet. Det er veldig givende å jobbe tett og godt med statsministeren og partisekretæren, fortalte Skjæran rett før jul.

Motivert for å fortsette

Han fortalte at han var veldig motivert til å fortsette som nestleder, og fortalte at det blir opp til valgkomiteen og landsmøtet å avgjøre hvem som skal fylle rollen videre.

Skjæran kommer fra Lurøy i Nordland og satt på fylkestinget da han i mars 2019 overraskende ble pekt på som en kandidat til vervet etter at Trond Giske måtte gå av som nestleder.