Det ble Pasientfokus som tok mandatet Høyre taper i Finnmark, mens Arbeiderpartiet har to og Senterpartiet og Frp har én hver når alle stemmene er talt opp i Finnmark, ifølge Valgdirektoratets tall. Det betyr at både Bengt Rune Strifeldt (Frp) og Geir Adelsten Iversen (Sp) foreløpig er inne.

Troms

I Troms er både Cecilie Myrseth (A) Torgeir Knag Fylkesnes (SV) inne når alle stemmene i fylket er talt opp. Mandatfordelingen er den samme som ved forrige valg for alle partiene i dette fylket. Det betyr at Ap har to, mens SV, Sp, Høyre og Frp har én hver. SVs Torgeir Knag Fylkesnes er sikret plass, mens Miljøpartiet de grønne (MDG) sin kandidat Kriss Rokkan Iversen kom ikke inn, etter at partiet gjorde et langt dårligere valg enn meningsmålingene tilsa.

Nordland og Trøndelag

I Nordland har det derimot oppstått en situasjon der fintelling av stemmer kan gi endringer i mandatfordelingen i hele Norge. Det endelige resultatet var ikke klart da Fiskeribladet gikk i trykken torsdag ettermiddag. Det kan imidlertid åpnet opp fra at Geir Jørgensen i Rødt kan komme inn på Stortinget med et utjevningsmandat.

Geir Jørgensens skjebne på Stortinget for Rødt er foreløpig også usikker torsdag. Foto: Thor-Wiggo Skille/Rødt

Omrokkeringen kan skje fordi Sosialistisk Venstreparti ser ut til å få distriktsmandatet som til nå har tilhørt Høyres Marianne Kvensjø. Sistnevnte kan dermed havne utenfor tinget og Høyre blir sittende med bare ett mandat. Ap får også ett ekstra og står med tre i Nordland, Sp to, mens Frp taper ett og står med ett igjen.

Nordland

Fintellingen i Nordland gjør også at det er uklart hvordan Andre Skjelstad i Venstre skal tilbringe de neste fire årene. En ny utregning av utjevningsmandatene kan gjøre at han kommer inn for Nord-Trøndelag. Her har Ap to, Sp har vunnet ett og får to, og Høyre ingen etter å ha mistet ett mandat.

André N. Skjelstad kan muligens fortsette som stortingsrepresentant for Venstre. Foto: Venstre

Ap har mistet ett mandat i Sør-Trøndelag, og sitter igjen med tre, Sp har vunnet ett og får to, det samme får Høyre. SV, Rødt og Frp får ett mandat, mens Venstre taper ett, etter at alle stemmene er opptalt.

Møre og Romsdal

I Møre og Romsdal beholder Fremskrittspartiet sine to mandater, der partileder Sylvi Listhaug har det ene. Høyres Helge Orten beholder også stortingsplassen, men må se to av sine tidligere partifeller ute av Stortinget, når alle stemmene er talt opp. I dette fylket har også Ap to representanter inne og Sp, etter å ha vunnet ett. SV er inne med et utjevningsmandat i dette fylket, mens KrF har mistet sitt ene. Partiets kandidat Harry Valderhaug ble ikke valgt, etter at partiet havnet under sperregrensen.

Rogaland og Hordaland

Høyres Anders Sjåstad i Sogn og Fjordane har heller ikke fått mandat fra velgerne. Her er det partikollega Olav Grotle som ligger an til å få stortingsplass, mens Ap, Sp og Venstre også får ett hver, etter alle stemmene er talt opp i dette fylket.

I Hordaland er Høyres Ove Trellevik inne. I Ernas hjemfylke har partiet fortsatt størst oppslutning og får inn fire representanter, som er en færre enn ved sist valg. Ap får fire, som sist valg, Sp og Frp to hver som sist, mens SV, Rødt (+1), KrF og Venstre ligger an til å få én hver.

I Rogaland er Geir Pollestad (Sp) inne og får med seg en ekstra representant fra dette fylket. Ap mister et mandat fra dette fylket og ender med tre, Frp får to og mister ett, Sv og KrF får ett hver, mens Rødt ligger an til å komme inn med ett utjevningsmandat til Mímir Kristjánsson, etter at alle stemmene er talt opp.