– Det er en positiv utvikling at mange vil satse på fiske, uttaler sametingspresident Silje Karine Muotka i en pressemelding.

Sametinget gir både nyetablerere og andre mulighet til å satse på fiske gjennom å bidra med finansiering av fiskebåter, står det i pressemeldingen.

– Vi er med på å skape arbeidsplasser langs kysten, og det er viktig både for næringen og for lys i husan i kystsamfunnene, uttaler Muotka.

Sametingspresident Silje Karine Muotka. Foto: Vegar Jakobsen Bæhr

De tre bedriftene som får penger, er enkeltpersonforetaket Ole Martin Nygård i Karasjok, Northlight Fishing AS i Porsanger og enkeltpersonforetaket Hafsteinsson i Gamvik.

Ole Martin Nygård har fått bevilget 300.000 kroner i støtte for å investere i fiskefartøy og utstyrt. Bedriften skal drive sjarkfiske i Vest-Finnmark på torsk, kongekrabbe, kveite og sei.

Northlight Fishing har fått bevilget 268.000 kroner i støtte til å kjøpe fartøyet «Toma», samt utstyr. Bedriften er lokalisert i Lakselv og skal drive med kystfiske av kongekrabbe og hvitfisk.

Firmaet Hafsteinsson har fått 250 000 kroner i støtte til kjøp av fiskefartøy. Hafsteinsson er lokalisert i Mehamn, og skal drive med kystfiske etter torsk, sei, hyse, kongekrabbe og andre fiskeslag.

Midlene gis fra tilskuddsordningen «Tilskudd til primærnæringer – Marine næringer».

Du trenger ikke fiske etter nyheter i sommer. Vi er på nett. Tilbudet varer til 13. august.