Webjørn Barstad, som 1. desember i fjor ble ansatt som direktør for Aker Biomarines offshorevirksomhet, har gjennom selskapet Weba Invest AS som Barstad kontrollerer, kjøpt 12.000 aksjer i Aker Biomarine til en gjennomsnittskurs på 42,75 kroner pr aksje.

Etter transaksjonen kontrollerer Barstad direkte og indirekte 12.000 aksjer i selskapet, ifølge en melding som ble sendt ut mandag.

Det var i oktober i fjor det ble kjent at Barstad ga seg som konserndirektør villfangst og hvitfisk i Lerøy, og gikk over til Aker Biomarine.

Flere kjøp

I en annen melding går det frem at konsernsjef i Aker Biomarine også har kjøpt seg opp i selskapet. Gjennom KMMN Invest II, et selskap kontrollert av Johansen, kjøpte han mandag 75.000 aksjer i Aker Biomarine til en gjennomsnittskurs på 43,53 kroner per aksje.

Etter transaksjonen kontrollerer Johansen direkte og indirekte 995.714 aksjer i Aker BioMarine.

Matts Johansen i Aker Biomarine. Foto: Arkivfoto Mikaela Berg

Styreleder Ola Snøve i Aker Biomarine har gjennom selskapet som han kontrollerer, Storbrea AS, kjøpt 165.000 aksjer i Aker Biomarine til en snittskurs på 43,51 kroner per aksje, ifølge meldingen som gikk ut mandag ettermiddag.

Etter transaksjonen kontrollerer Snøve direkte og indirekte 350.000 aksjer i selskapet.