360 millioner i året vil den profilerte milliardæren tjene på ikke å bidra med formuesskatt til den norske stat. Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) mener det er trist, melder NRK på sine nettsider. Det var i går det ble kjent at Røkke melder flytting til Lugano i sørlige Sveits.

– Trist

– Det er trist at vi igjen skal oppleve at noen som har tjent seg rik på de mulighetene som finnes i Norge, ikke lenger har råd til å bo og være en del av dette fellesskapet. Men det får være Røkke til eget valg, Skjæran da han besøkte Vesterålen i dag.

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran, her med stedlige Sondre Eide. Foto: Robert Nedrejord

Nettstedet spør samtidig ministeren om Røkke har fått for gode rammebetingelser i fiskeriene. Ministeren mener det er en avsporing i debatten.

– Det viktige er at vi har en fiskeripolitikk som gir muligheter i alle flåtegrupper. Så håper og tror jeg at andre som greier å gjøre det godt i næringslivet, og tjene gode penger, har råd til å bo det fantastiske fellesskapet som Norge er.

– Ikke billigst

Røkke selv uttaler at «hans kapital fortsatt skal arbeide i Norge».

– Jeg har valgt Lugano som mitt nye bosted – det er verken billigst eller har de laveste skattene, men det er til gjengjeld et flott sted med en sentral beliggenhet i Europa. Min bolig i Asker, er overført som gave til min eks-kone Anne Grete som vil bo på Konglungen sammen med våre to felles barn.