Åpningen av det nye hotellet «The Hub» skjedde torsdag kveld, og det var storslått fest for landets kjendiser. En av dem som viste seg var Salmar-arvingen. Han er kåret til den rikeste under 30 år i Norge.

Blant de rikeste

Tidligere denne uka slapp finansmagasinet Forbes sin liste over verdens yngste milliardærer. Dette er en liste nordmenn ofte plasseres høyt på, kanskje spesielt på grunn av oljepenger og arv.

Gustav Magnar Witzøe (26), har ifølge magasinet en formue på tre milliarder dollar – eller 26 milliarder norske kroner. Skattelistene her til lands viste at han hadde en betraktelig mye mindre formue i 2017, på 1,1 milliarder kroner.

Til Dagbladet utdypet han.

– Jeg begynner å bli ganske vant til det, men jeg synes det er like sykt hver gang. Jeg skjønner det egentlig ikke. Det er vanskelig å ha et forhold til, sier han, og fortsetter:

– Det er ganske sykt å være på samme liste som Kylie Jenner. Jeg er bare en frøyværing som har havnet på en liste. Det er ikke stort mer enn det, sier han.

SAMMEN PÅ FEST: Gustav Witzøe og Jan Thomas på Petter Stordalens fest i anledning åpningen av det nye hotellet i Oslo. Foto: Jan Thomas' instagram-profil

På spørsmål fra Nettavisen om hvordan det er å være verdens rikeste mann under 30 år, har Witzøe følgende å si.

– Det må du nesten spørre noen andre om, for det vet jeg ikke.

– Men det er jo deg?

– Ja, men jeg har ikke noe forhold til det. Det er egentlig ganske absurd, sier han.

På fest med Petter Stordalen

Witzøe dukket opp på Stordalen-festen sammen med kjendis stylist Jan Thomas. Til Nettavisen fortalte Jan Thomas om sitt vennskap til Witzøe.

– Vi ble kjent med hverandre for veldig mange år siden. Da jeg var på jobb i Trondheim traff jeg Gustav. Og siden den gang har det bare gått seg til. Noen er «keepers», mens andre kommer og går. Gustav er en «keeper», sier Jan Thomas til Nettavisen.

Snakker om fengselstraffen

I et intervju med Dagbladet Magasinet forteller Witzøe at han 19 år gammel sonet en to uker lang fengselsstraff.

Lovbruddet skjedde i russetiden da han på vei hjem til Hitra ble stoppet av politiet etter å ha kjørt i 116 kilometer i timen i 60-sonen under en forbikjøring.

– En rar opplevelse. Litt som en konfirmasjonsleir, sier han.

Under fengselsoppholdet ble han oppsøkt av en mann som ønsket å få adressen hans.

– Han var dømt for drapsforsøk. Det var som en dårlig film. Han kom bort og ville ha adressen min fordi han hadde hørt at jeg hadde så mye penger. Meningen var nok å skremme meg, og det var ganske ekkelt.

– Han så ut som om han hadde tatt anabole steroider herfra til himmelen, sier han til Dagbladet Magasinet.