Fiskeribladet avslørte tidligere i dag at den arresterte kvinnen i Kina har operert på vegne av Salmar, og oppgitt seg selv som Salmars Kina-sjef. Williksen har tidligere sagt at hun kun var kunde, og at hun ikke representerte selskapet. Dette stemmer ikke i forhold til blant annet offisielle lister til Norges sjømatråd.

Nå innrømmer Williksen at samarbeidet med den arresterte kvinnen er langt mer omfattende enn først uttalt.

– La meg først si følgende om vår relasjon til henne. Hun har i over ti år vært en forretningsforbindelse og kunde av Salmar. Hun har kjøpt fisk av oss og videresolgt den i flere markeder i Asia. Vi har samarbeidet og over tid har vi utvekslet ideer og utviklet planer for hvordan vi eventuelt kunne ta samarbeidet videre, skriver Williksen i en epost. 

SAMMEN: Salmars sjef i Asia, Geir Wærø, og den arresterte kvinnen fotografert sammen i Kina i mai i fjor.  Foto: Arne Fenstad

Han forteller videre at Salmar og kvinnene nylig besluttet å etablere et selskap sammen. 

– I fjor var disse samtalene kommet så langt at vi valgte å fortelle om dem på et arrangement i Kina. På det tidspunkt var det fortsatt planer. I ettertid har vi utviklet planene videre og nylig besluttet vi sammen med henne å etablere et selskap for salg av laks i Asia. Dette selskapet er nå etablert i Singapore med Salmar som hovedeier, men det er fortsatt et tomt selskap uten virksomhet. Hun har ingen formell rolle i Salmar, men hennes selskap har helt frem til nå vært kunde av Salmar, skriver han.

Williksen vet ikke hva som skjer med selskapet, og understreker at Salmars videre samarbeid med kvinnene avhenger av hva som skjer med henne.