Verdens naturfornd (WWF) mener å sitte på regnestykket som viser at det norske fellesskapet vil tape hele 10 milliarder kroner på Goliat-prosjektet.

Det skriver Dagbladet.

Til Dagbladet sier siviløkonom og rådgiver i WWF Henrik Tveter, at forutsetningen for regnestykket er at oljeprisen ligger på rundt 50 dollar fatet.

Det er også tatt hensyn til oljeskattereglene i utregningen og det er tatt utgangspunkt i år 2009, da de første investeringene i utbygging av Goliat-feltet ble gjort.

– Dersom oljeselskapene ikke hadde hatt skattefordelene de nyter godt av ville statens tap ved en oljepris på 50 dollar reduseres med om lag 70 prosent, til rett over 3 milliarder, sier Tveter videre til Dagbladet.

Bellona har også bestilt en beregning av lønnsomheten til Goliat-feltet, utført av professor Knut Einar Rosendahl ved Handelshøyskolen NMBU. Han mener feltet vil gå 12 milliarder i underskudd.

Utbyggingskostnaden av feltet har steget fra 28 til over 50 milliarder kroner. Feltet, som drives av italienske EVI, har også blitt midlertidig stengt flere ganger grunnet sikkerhetsproblemer.