Vinteren har ankommet og de neste dagene vil den for alvor gjøre seg gjeldende. Og det er i nord den akter å slå sterkest ifra seg. Ekstremværet har fått tilnavnet «Ylva» og ventes å gi kraftige vindkast opp mot 50 meter i sekundet.

– Det er Nordland og Troms som får hovedtrykket, men den vil merkes godt også i Vest-Finnmark, sier statsmeteorolog Rannveig Eikill ved Meteorologisk institutt til Fiskeribladet.

Kraftige vindkast

Vinden kommer sørfra og vil gradvis bygge seg opp i styrke. Først treffer den Nordland. Tidlig onsdag som sterk kuling, men mot ettermiddagen inntar den liten storm i styrke før den når full storm til kvelds.

– Det er en sørøstlig fralandsvind og alle som ferder langs kysten må være oppmerksomme på lokalt store forskjeller og tidvis kraftige vindkast, sier Eikill.

Rådes til forsiktighet

I Troms ventes det vind i sterk kuling styrke i kveld, mens vi våkner opp til liten storm torsdag morgen. Mot ettermiddagen øker den til full storm styrke, og det rådes til forsiktighet å ferdes langs kysten av Troms.

Uværet når også Vest-Finnmark, men vinden vil ikke ta like kraftig her. Liten kuling onsdag kveld øker til stiv kuling torsdag morgen og topper seg med liten storm til ettermiddagen.

Avisa Nordland melder at den kraftige vinden onsdag morgen skaper utfordringer for fergetrafikken i Salten.