Hofseth Biocare
  • Bioteknologiselskap som produserer ulike produkter til mennesker og kjæledyr basert på biprodukter og avskjær fra lakseindustrien
  • Splitter biproduktene til olje (fett), protein og kalsium
  • Har hovedkontor i Ålesund og produksjonslokaler i Midsund (hydrolyse) og på Berkåk (spraytørk)
  • Notert ved Oslo Børs.

Hofseth Biocare (HBC) hadde en omsetning på 16,8 millioner kroner i første kvartal, mot 10,4 millioner kroner samme kvartal i fjor.

Driftsresultat (EBITDA) for første kvartal 2021 var på -18,8 millioner mot minus 10,2 millioner samme kvartal i fjor.

Selskapet som produserer produkter basert på avskjær fra fiskeindustrien har hatt røde tall flere år på rad.

Det ble i slutten av mars kjent at selskapet sammen med European Biotech har fått sin første kjøpsordre fra det USA-baserte helsesupplementselskapet Garden of Life, som er eid av mat- og drikkevaregiganten Nestle.

Bruttomarginen var 50 prosent i første kvartal mot 39 prosent i første kvartal 2020, justert for et forsikringskrav selskapet mottok på 8,2 millioner kroner i mars 2020.

Tap før skatt var 26,8 millioner kroner i kvartalet, sammenlignet med et tap på 17,9 millioner kroner i første kvartal i 2020.

Kontanter og kontantekvivalenter gikk ned med 34,2 millioner kroner i løpet av kvartalet, og etterlot den totale beholdningen av kontanter og kontantekvivalenter på 138,5 millioner kroner ved utgangen av perioden, mot 68,0 millioner kroner ved utgangen av første kvartal 2020. Inkludert kredittfasiliteter hadde HBC 175,5 millioner i fri likviditet innen utgangen av første kvartal.