Statens naturoppsyn har så langt i år inndratt 14 garn og gjort 5 beslag, skriver Miljødirektoratet i en pressemelding. På samme tid i fjor var tallene henholdsvis 17 garn og 3 beslag.

Årets oppsyn med fisket langs kysten har pågått en drøy måned, og så langt har kontrollene foregått på strekningen fra og med Hordaland til og med Oslofjorden. 

– Tallene viser at ulovlig fiske stadig er et stort problem. Så langt er det spesielt fisket etter sjøørreten som bekymrer Miljødirektoratets feltpersonell i Statens naturoppsyn, står det i meldingen. 

Ut over våren utvider SNO oppsynet til kysten langs fylkene fra Sogn og Fjordane og nordover. I fjor ble åtte av ti ulovlige garn oppdaget i Hordaland og de tre nordligste fylkene. Målet er å få slutt på det ulovlige fisket.

– Vi ser stadig eksempler på manglende respekt for regelverket. Derfor må vi sette inn større ressurser på å ta gjerningsmennene, for å få redusert denne miljøkriminaliteten. Det skjer i tett samarbeid med politiet, Kystvakten og Fiskeridirektoratet, sier Pål Prestrud, direktør i Statens naturoppsyn. 

Bøter og tap av redskap er den umiddelbare konsekvensen for den som blir tatt for å fiske ulovlig. Omfattende ulovlig fiske kan gjøre det nødvendig å innskrenke det lovlige fisket etter sjøørret.