Fylkesrådet i Troms har bevilget 1.465.600 kroner til KUPA og toårig prosjektforlengelse for styrking av innovasjonskraften i Astafjord.

Det bekreftes i en pressemelding fra Troms fylkeskommune.

Aktivitetene i prosjektet henvender seg til nye vekstbedrifter og vekst i etablerte bedrifter basert på nye produkter, tjenester eller arbeidsmåter. I prosjektet skal deltakerne videreutvikle og prøve ut metoder som styrker innovasjonsprosessen i Astafjord.

- Vi forventer at den samlede effekten for næringsmiljøet vil være økt fokus på innovasjon og et bedre grunnlag for omstilling og fremtidig vekst, sier fylkesråd for kultur og næring, Sigrid Ina Simonsen (Ap).

I prosjektet skal en mobilisere til samarbeid på tvers av næringene havbruk og mekanisk industri, med overføring av leverandørkompetanse fra petroleumsnæringen.

- Dette omfatter anvendelse av teknologi på nye måter, samtidig som en vil mobilisere for å redusere terskelen for å starte og gjennomføre innovasjonsprosjekter. Et godt tilfang av innovasjonsprosjekter styrker mulighetene for å få tilført investeringskapital, noe som er en utfordring i regionen, sier Simonsen.

Denne satsingen er også i tråd med veksten i oppdrettsnæringen i Troms og Finnmark, som på landsbasis kan skilte med den størst volumøkning i lakseproduksjonen i Norge de siste fire årene.

- Prosjektet stimulerer til tettere samarbeid av aktører rettet mot havbruksnæringen i nord, og bidrar til at Nord-Norge rigger seg for ytterligere produksjonsvekst og styrking av forskningen, avslutter fylkesråd Sigrid Ina Simonsen.