I en kort pressemelding tirsdag morgen går det frem at tørrfiskprodusenten Sufi AS og Harald Johansen Eiendom AS har inngått en avtale der Sufi AS kjøper fiskemottaket på Ramberg.

Opsjon

Partene inngikk i fjor samarbeid om driften av Ramberg Fisk AS. Til Lofotposten sier daglig leder i Sufi, Ole Olsen, at de da også inngikk en opsjonsavtale med fem års varihet, om kjøp av fiskebruket. Den har tørrfiskprodusenten fra Sund nå benyttet seg av.

– Kjøpesummen holder vi for oss selv. Men det er klart at dette er en betydelig investering. Med denne investeringen vil Sufi AS stå bedre rustet for framtiden. Nå kan vi ta imot fisk fra både Inn- og Yttersia noe som gir oss en konkurransefordel. I tillegg har vi fått større lagerkapasitet og mer hjellplass, noe som er svært viktig for oss, sier Olsen til Lofotposten.

Nergård inn på eiersiden

Tidligere i år ble det kjent at Sufi AS fikk Lofoten Viking AS, der Nergård er største eier, inn på eiersiden. Etter emisjonen ble Ståle Olsen fortsatt stående som majoritetseier med 55 prosent eierandel, mens Lofoten Viking AS fikk en eierandel på 45 prosent. Selskapene har i en årrekke samarbeidet om produksjon og salg av tørrfisk.

Styrke posisjonen i Lofoten

I en pressemelding sendt ut i forbindelse med emisjonen som ble kjent i april, sa Tommy Torvanger, konsernsjef i Nergård, at de ønsker å styrke sin posisjon i Lofotregionen.

– Lofoten Viking og Sufi har hatt et godt samarbeid i lengre tid og vi ser synergier både i form av innkjøp, produksjon og salg, sa Torvanger den gang.