– Min viktigste oppgave er å få all lakseoppdrett i lukkede anlegg, sier Bastesen som til helgen vil bli valgt til listetopp i Troms Kystparti.
Den viktigste oppgaven mener han er å få kontroll med lakseoppdrett på kysten, melder Rørosnytt.
– Du skal ikke se bort at jeg kommer på Stortinget igjen, sier han.
Kystpartiets legendariske grunnlegger varsler comeback til Stortinget. Bastesen slapp nyheten inne på Rørosvidda, omtrent så langt fra kysten som du kan komme. Han slapp nyheten i et TV-intervju med Rørosnytt under Rørosmartnan i dag.
– Vi må få bukt med luseproblemet, men oppdretterne tar livet av reker, hummer  og krabbe med å dumpe lusevannet i fiskefeltene, sier han.
Steinar Bastesen er fra Dønna og har vært engasjert i fiskerinæringen i hele sitt liv. Han drev selv kystfiske og hvalfangst, og markerte seg i en rekke organisasjoner. Politisk startet han i Senterpartiet, før han gikk til Høyre. I 1977 ble han valgt inn som varamann til Stortinget for Høyre. 
I valget høsten 1997 sto Bastesen øverst for stortingslista for Tverrpolitisk Folkevalgte i Troms. De førte ham rett inn på Stortinget. Før valget fire år senere var han med å starte Kystpartiet, der han ble en legendarisk og omstridt leder. 


Nå kan han altså på nytt ende på Stortinget, om velgerne vil, som, han selv sier.