I en twittermelding i 14.30-tiden torsdag opplyser politiet at to personer er kjørt til sykehus for sjekk etter en ammoniakklekkasje ved Solstrand Verft i Tomrefjord i Vestnes i Møre og Romsdal. Totalt 19 personer er evakuert.

De som var berørt av hendelsen ble gitt tilbud av beredskapsledelsen i kommunen om å ta inn på hotell brukt som evakueringssenter.

Lokalisere lekkasjen

I den første Twitter-meldingen fra politiet ved 12-tiden gikk det frem at det var en person involvert i ulykken.

- Vi jobber med å få lokalisert lekkasjen, som ikke er stoppet foreløpig. Vi føler likevel at vi har kontroll over situasjonen, sier operasjonsleder Sindre Molnes i Møre og Romsdal Politidistrikt.

Operasjonen på stedet gjennomføres med at brannvesenet jobber med å lokalisere lekkasjen, mens politiet organiserer evakueringsarbeidet i første fase.

Fiskebåt

NRK melder at det er opprettet en sikkerhetssone på 300 meter. I underkant av 40 beboere og et ukjent antall arbeidere og andre personer er blitt evakuert.

Ifølge Sunnmørsposten er det snakk om lekkasje fra en ammoniakktank om bord i en fiskebåt, som ligger i dokk på verftet.

Politiet skriver i en twittermelding at den aktuelle båten er 45 meter lang og 8 meter bred, og at det skal være en fiskebåt.

Krisestab

Vestnes kommune har satt krisestab. Ordfører Geir Inge Lien sier at de velger å være føre var.

– Vi jobber nå for å samle trådene og finne ut kor stort dette er og hva vi trenger av personell. Vi vet ennå ikke hvor mange det er som er omfattet av sikkerhetssonen og hvor mange en eventuelt må ordne alternativ overnatting til, sier Lien.

Politiet ber beboere i området om å lukke vindu for å unngå å bli eksponert for gass som blir ført med vinden.

Ifølge politiet er det ikke eksplosjonsfare, men gassen er giftig og kan gi ubehag i friluft og kvelning ved inntak av større mengder innenroms, viser de til i en twittermelding.

Torsdag kveld opplyste politiet at ammoniakktanken var tømt, og det er ikke lenger var fare for omgivelsene. Evakueringen av beboere ble derfor opphevet torsdag kveld.