Klokken 0900 torsdag morgen, er E6 fremdeles stengt etter en dramatisk trafikkulykke onsdag kveld.

Klokken 2230 fikk politiet melding om ulykken som er ved Tømmernes i Hamarøy kommune i Nordland.

Til sammen fire trailere var involvert. To trailere hadde kollidert front mot front. Ytterligere to trailere har kommet fra sørsiden og den ene har kjørt inni den forankjørende, mens den andre klarte å styre eget kjøretøy ut i grøfta. Alle fire kjøretøy er norskregistrerte.

To sjåfører er bekreftet omkommet på stedet. En svensk statsborger i 30-årene, bosatt i Nordland. Og en mann i 50-årene bosatt i Troms. De pårørende er varslet, melder Nordland politidistrikt i en pressemelding.

De andre to involverte betegnes som lettere skadd og er kjørt til Nordlandssykehuset i Bodø.

Årsaken til ulykken er ikke kjent, etterforskning pågår. Det rapporteres for øvrig om glatt veibane og til dels vanskelige kjøreforhold på stedet.

– Det er et skikkelig grisevær med storm i kastene og mye nedbør. Det er vanskelig å få oversikt over hva som foregår, og nødetatene på stedet har nok svært utfordrende arbeidsforhold, meldte Avisa Nordland sent onsdag kveld.

Avisen melder at E6 tidligst åpnes igjen kl 1030.

Politiet har gjennom natten gjennomført tekniske undersøkelser på stedet i samarbeid med Ulykkesgruppa til Statens Vegvesen. De involverte kjøretøy blir fraktet bort og skal undersøkes ytterligere.

Saken etterforskes videre av Innhavet lensmannskontor.