- Vi er svært fornøyd med å ha fått Helene med på laget. Det at hun har erfaring fra både organisasjonslivet og som næringsutøver, synes jeg er en spennende bakgrunn som vil kunne bidra til å utvikle hvitfiskområdet vårt inn i fremtiden, sier administrerende direktør i Sjømatbedriftene Robert Eriksson, i en pressemelding.

Tidligere fisker

Kristoffersen erfaring som fisker med reketråleren «Helene», samt erfaring fra forskningsfiske etter reker og kongesnegle, samt forsøksfiske etter ål i regi av Havforskningsinstituttet (HI).

Videre har hun bakgrunn i organisasjonslivet som blant annet leder for Indre Oslofjord Fiskarlag, samt at hun har deltatt i flere faggrupper innen hvitfisk i FHF og vært medlem i fagligpolitisk arbeidsgruppe nedsatt av daværende Fiskeri- og kystdepartementet.

Helene Kristoffersen er i daglig leder i Oslo Fisketorg Foto: Nils Torsvik

- Jeg gleder meg stort til å innta trønderhovedstaden for å få benyttet min erfaring og kompetanse for Sjømatbedriftenes medlemsbedrifter. Dessverre har hvitfisksegmentet kommet litt i skyggen av laksenæringen. Men hvitfisk har et betydelig potensiale, og jeg håper jeg kan bidra til å løfte og tydeliggjøre den fangstbaserte sektoren på den sjømatpolitiske dagsorden, sier Helene Kristoffersen.

Utvikle hvitfiskområdet

Hun tiltrer stillingen senest fra 1. juli. Nåværende fagsjef Jurgen Meinert vil gå inn i rollen som spesialrådgiver innen samme fagområdet frem til han går av med pensjon, opplyser Sjømatbedriftene i meldingen.

- Den fangstbaserte delen av næringen er noe vi i Sjømatbedriftene ønsker å utvikle en tydeligere posisjon innen. Med Helene på laget vil vi få inn ny kraft og energi. Hun vil få en sentral rolle i å utvikle bransjeorganisasjonens politikk innen hvitfiskområdet, avslutter Eriksson.