Stor tilførsel fra flere nasjoner, og mye små hyse, førte til store utfordringer i hysemarkedet tidligere i august.
En kraftig reduksjon i hyselandingene de siste par ukene, har nå ført til bedring i markedssituasjonen. I forrige uke ble det bare omsatt 480 tonn fersk hyse i Norges Råfisklags distrikt, ned fra 775 tonn uka før.
Lavere tilførsel har, ifølge eksportører Fiskeribladet har snakket med, gjort at prisene nå har begynt å bevege seg oppover.
- Ifølge Sjømatrådets ukesstatistikk gikk eksportprisene for fersk hyse opp fra 13 til 15 kroner forrige uke, samtidig som volumet halverte seg fra 359 til 177 tonn.
- For eksporten av frossen hyse var det en stor volumøkning i forrige uke, med 1455 tonn mot 422 tonn uka før. Prisene hadde likevel en positiv utvikling fra 18 kroner i uke 34, som er bunnotering for i år, til 22 kroner i forrige uke.
- Sjømatrådets utsending i Storbritannia, Hans Frode Kielland Asmyhr, sier at hans inntrykk er at hysemarkedet nå er bra.
- Både dagligvare og fish & chips går godt, men det gjelder å levere god kvalitet. Britiske innkjøpere ønsker høy kvalitet, sier han.
- 2100 tonn hyse gikk til ulovling oppmaling under tobissesongen
- De har fisket hyse for åtte millioner kroner i år
- Skrur opp kvoterådet på torsk, hyse, sei og snabeluer
- Fiskeart: Torsk, sei, hyse, lyr, lange, brosme, steinbit, rødfisk
- Anbefalt fiskestørrelse: 1–12 kg rund vekt
- Forbehandling: Strupekuttet
- Kapasitet: Opptil 20 fisk/min
- Energikilde: Hydraulikk
- Oljemengde: 45–50 l/min tilgjengelig – 100 BAR
- Elektrisk: 24V likestrøm (drift av sensorikk)
- Vanntilførsel: – Forbruk: cirka 5 l/min. sjøvann eller ferskvann
- Tilkobling: Slange id 10 mm
Dimensjoner: – Lengde: 1242 mm
Bredde: 585 mm
Høyde: 1270 mm
Vekt: 205 kg
Antall operatører: 1 person