Stor tilførsel fra flere nasjoner, og mye små hyse, førte til store utfordringer i hysemarkedet tidligere i august.

En kraftig reduksjon i hyselandingene de siste par ukene, har nå ført til bedring i markedssituasjonen. I forrige uke ble det bare omsatt 480 tonn fersk hyse i Norges Råfisklags distrikt, ned fra 775 tonn uka før.

. hyse kvalitet. Foto: Torbjørn Tobiassen

Lavere tilførsel har, ifølge eksportører Fiskeribladet har snakket med, gjort at prisene nå har begynt å bevege seg oppover.

  • Ifølge Sjømatrådets ukesstatistikk gikk eksportprisene for fersk hyse opp fra 13 til 15 kroner forrige uke, samtidig som volumet halverte seg fra 359 til 177 tonn.
  • For eksporten av frossen hyse var det en stor volumøkning i forrige uke, med 1455 tonn mot 422 tonn uka før. Prisene hadde likevel en positiv utvikling fra 18 kroner i uke 34, som er bunnotering for i år, til 22 kroner i forrige uke.
  • Sjømatrådets utsending i Storbritannia, Hans Frode Kielland Asmyhr, sier at hans inntrykk er at hysemarkedet nå er bra.
Nå endrer jeg bildetekst. Foto: Einar Lindbæk

- Både dagligvare og fish & chips går godt, men det gjelder å levere god kvalitet. Britiske innkjøpere ønsker høy kvalitet, sier han.

Loppa200
  • Fiskeart: Torsk, sei, hyse, lyr, lange, brosme, steinbit, rødfisk
  • Anbefalt fiskestørrelse: 1–12 kg rund vekt
  • Forbehandling: Strupekuttet
  • Kapasitet: Opptil 20 fisk/min
  • Energikilde: Hydraulikk
  • Oljemengde: 45–50 l/min tilgjengelig – 100 BAR
  • Elektrisk: 24V likestrøm (drift av sensorikk)
  • Vanntilførsel: – Forbruk: cirka 5 l/min. sjøvann eller ferskvann
  • Tilkobling: Slange id 10 mm

Dimensjoner: – Lengde: 1242 mm

Bredde: 585 mm

Høyde: 1270 mm

Vekt: 205 kg

Antall operatører: 1 person

De har fisket hyse for åtte millioner kroner i år