I fjor kjøpte Aleksander Lyngberg fra Tana «Charmi» med en torskekvote på 222 tonn for 47 millioner kroner av rederiet Nobø AS, der Odd Arne Mikkelsen er største aksjonær.

Nå selger Lyngberg 50-fotingen for en betraktelig lavere sum ettersom han beholder kvotene, skriver iFinnmark.

– Jeg flytter over all kvote over på en annen båt. Det er enklere å ha det samlet. Det er den enkle forklaringen, forteller Lyngberg til avisen.

Odd Arne Mikkelsen i Nobø AS solgte i fjor snurrevadbåten «Charmi» med en torskekvote på 222 tonn , til Aleksander Lyngberg fra Tana. Foto: Privat

Prisantydningen på båten, en 50 fots snurrevadbåt som ble bygget i 1988, er 8 millioner kroner. Den er likevel den dyreste båten i Finnmark som ligger til salg til Finn.no. Den er 2,5 meter dyp og 5,8 meter bred. Maksfart på båten er 11 knop med en motorstørrelse på 650 hk.

Den erfarne fiskeren Lyndberg forteller at flere har tatt kontakt siden den ble lagt ut for salg i juni.

– Ja, mange har vært interessert. Men det er også mange som er drømmere, som gjerne ønsker seg båt, men som ikke har finansieringen på plass, sier Lyngberg.

Derfor har det foreløpig vært langt mellom de seriøse kjøperne.

– De som har tatt kontakt er både unge og gamle, så alder har egentlig ikke hatt så mye å si. Jeg har også fått henvendelser fra noen godt voksne, som gjerne vil ha båt, men ikke har råd eller kan ta opp lån, forklarer Lyngberg.