Camilla Stormoen, ansatt som IT-konsulent i Norges Råfisklag er en ferskt utdannet sivilingeniør fra Universitetet i Tromsø, som akkurat nå holder på med et spennende prosjekt. Hun er nemlig en av skaperne bak de nye auksjonssidene som skreddersys for mobiltelefon, melder Råfisklaget.

Lettere å bruke

Salgslaget auksjonerer hvert år hundrevis av millioner kilo sjøfryst sjømat til million-verdier. Dette er fisk og skalldyr som fiskes av større båter, langt til havs, og som leveres til fryselager langs kysten. Fangsten blir så solgt elektronisk på auksjon til høystbydende bedrift.

- Fiskeauksjonen får splitternytt utseende i ny programvare og blir lettere å bruke fra både pc og mobil, forklarer Stormoen i en melding på salgslagets nettsider.

Egen app

Selve auksjonssystemet blir det samme som tidligere, men det nye systemet vil være bedre tilpasset mobiltelefoner.

- Nå er det mange som orienterer seg om hvilken fisk som har blitt levert før de drar på jobb og på reise, og slik dagens auksjonssider ser ut er det knotete fra mobiltelefon, sier Stormoen.

De nye auksjonssidene vil fungere som en egen app på mobiltelefonen.

Fargekoder og smileys

Råfisklaget viser til at målet er også å lage en enklere oversikt over fiskepartiene som selges. Vareopplysninger som betyr mye for valget om å kjøpe vises med en gang; pris, størrelse, fartøy, miljømerking, fangstområde, redskap og bilder av fangsten. Fargekoder og smileys skal enkelt vise om man leder budrunden eller er overbydd. Selv om selve budgivningen fungerer helt likt tror Stormoen at man vil oppleve at det går raskere.

- Nå kan man lett og effektivt kjøpe fisk på mobil med bare en hånd og ett klikk! Man trenger ikke å dra opp pc for å utføre kjøpet.

Før den nye fiskeauksjonen er helt ferdig skal den testes blant Råfisklagets egne fagfolk, fiskere og fiskekjøpere.