Ikke bare fiskere og ansatte i sjømatnæringa synes at fisk er sexy. Skistjernen Oddbjørn Hjelmeset (44) slår gjerne et slag for norsk sjømat. Han takket gladelig ja til en «Fisk er sexy» t-skjorte da FBFIs utsendte traff ham i et skispor i Østerrike nylig.

Konemor ordner

Hjelmeset, som har vunnet flere stafett-gull og individuell VM-gull (Sapporo 2007), er til daglig sponsorsjef i Bama og kurser i tillegg ivrige skiamatører.
– Jeg er veldig glad i fisk. Familien spiser fisk to-tre ganger i uken. Konemor er helt ram på å servere fisk! I tillegg spiser jeg gjerne fisk i lunsjen på jobben og sushi minst en gang i uka, forteller skistjernen.
Som ansatt i Bama går det naturlig mye i frukt, grønt og nøtter på arrangementene Hjelmeset er med å promotere.
– Men vi serverer faktisk også fiskeburgere og sushi når det passer slik. Det blir alltid først fritt for sushi og sashimi, forteller Hjelmeset.

Favorittrett

– Hva er din favorittfisk på tallerkenen?
– Jeg liker både kveite, steinbit og breiflabb. Også torsk selvsagt. Har spist lutefisk allerede tre ganger denne sesongen, smiler skistjernen og legger til at han som aktiv utøver hadde en litt trøblete mage, noe som ble løst med god tilgang på laks fra Norway Royal Salmon – uansett hvor i verden han befant seg i skisporet.

OVNSBAKT TORSK: Slik Marit Bjørgen laget den. Supergodt!Foto: Esten Borgos/Sjømatrådet

Bjørgens oppskrift

Skidronningen vår, Marit Bjørgen, digger også fisk. I samarbeid med Sjømatrådet har hun til og med laget sin egen oppskrift på ovnsbakt torsk. FBFIs medarbeider har selv testen den og kan skrive under på at den var god! Har du lyst til å prøve finner du oppskriften her.